Vratne degenerativne: simptomi i liječenje

Rijetko tko sada nije suočio sa posljedicama tog rasprostranjen bolesti: prema statistikama, oko 60% stanovništva u razvijenim zemljama u različitoj mjeri pate od pojave osteoartritisa. Glavni razlozi za tako široku distribuciju – sjedeći posao i nedostatak kretanja modernog čovjeka.

degenerativne vratne

Degenerativne vratne kralježnice (Osteohondroz) – to degenerativne-degenerativne poraza intervertebralnog diska, što je rezultiralo oštetiti same diskove, in vertebrae i zglobova vratne, došlo je do smanjenja visine intervertebral disk. Bolest napreduje, ako ga se ne liječi, može dovesti do pojave glavobolje, poremećaja cirkulacije i čak kila. Kao i osteoporoza, bolest nastaje zbog poremećaja mineralnog metabolizma, uzrokujući kosti i zglobovi postaju manje izdržljiv.

Degenerativne može izazvati nestabilnost vratne kralježnice (simptomi i liječenje su slični s chondrosis, ali imaju niz mogućnosti), što je često popraćeno offset kralježaka. Zauzvrat, to ubrzava razvoj osteoartritisa, uništavanja kralježaka odjel.

Degenerativne vratne kralježnice: simptomi

U ranim fazama bolesti gotovo ne očituje bolne simptome: možete osjetiti nelagodu u vratu nakon velikog fizičkog opterećenja ili dugo sjedenje u težak položaj, nakon naglog pokreta ili nagiba glave.

Glavni simptomi – glavobolja, vrtoglavica i poremećaj koordinacije, lako škripanje pri pokretu glave, opća slabost; rjeđe došlo je slabost ruku, utrnulost jezika i poremećaj govora, problemi s disanjem, vidom, sluhom, pojačano znojenje, abnormalno visok krvni tlak. Glavne zone – glavu, vrat, ovratnik zona. U većini slučajeva istovremeno se promatra samo neke od navedenih simptoma bolesti.

Općenito simptomi osteoartritis nije očita, često ih maski korištenje lijekova protiv bolova. U tome se sastoji jedan od njegovih opasnosti: većina simptoma su moguće i u drugim patologije, što otežava dijagnostiku vratnog osteoartritis.

Vrtoglavica kada shane degenerativne

Takvo stanje nije uvijek jednoznačno ukazuje na degenerativne vratne kralježnice.

Vrtoglavica može biti posljedica:

 • upala u srednjem ili unutrašnjem uhu;
 • grč krvnih žila mozga;
 • prekida prijenos živčanih impulsa;
 • problema s vestibularni aparata;
 • bolesti kardiovaskularnog sustava.

Nema jasnih kriterija vrtoglavice pri degenerativne. Međutim, postoje sistemske i non ratio, vrtoglavice, oni imaju jasne razlike.

Preporučljivo je znati razlike sistemski i non ratio, vrtoglavice, to će sami utvrditi uzroke neobične stanja:

 • sistemski vrtoglavica je osjećaj kružno kretanje oko predmeta ili tijela koja je posljedica poremećaja rada vestibularni aparat, vizualne analizatori i receptora u zglobovima, mišićima i epidermis (degenerativne različite etiologije);
 • non ratio, vrtoglavica je osjećaj mučnina, osjećaj pušaka, sigurni stanja u uspravnom položaju. Ako ne-sistemske vrtoglavica osjećaj relativnog rotacije nedostaje, a to je bitna razlika u odnosu znakova.

Čovjek, osjećaj vrtoglavica jedan od gore navedenih tipova, treba pregledati stručnjak dr., u prvom redu, neurolog ili kada postoji sumnja na bolest uha i grla) otorinolaringolog.

Razlog za hitnu hospitalizaciju, nije povezana s Osteos chondrosis vratne kralježnice, je za otkrivanje oboljeli (osim vrtoglavice) takvih znakova, kao što su:

 • paraliza lica mišića i ukočenost ramenog dijela pojasa;
 • jaka glavobolja zbog pogoršanja zdravlja;
 • poremećaji koordinacije pokreta;
 • gubitak ili prestanak svijesti.

Glavobolja kod shane degenerativne

To je jedan od najčešćih nespecifične simptome mnogih bolesti u čovjeka. Glavobolje posebno široko rasprostranjena u ženskoj populaciji. Ponekad je teško utvrditi uzrok glavobolje, a, više vezati uz poraza kralježnice. Otkrila oko 14 različitih uzroka glavobolja kod ljudi.

Najčešći uzroci glavobolje kada opisan nama patologije:

 • grč krvnih žila mozga;
 • ozljeda živca živaca;
 • refleks povećanje intrakranijalnog tlaka.

Glavobolja kod shane degenerativne može nalikovati osjećaj kada hipertenzije, angine pektoris ili udar. Pogotovo kod osoba srednje i starije dobi, u pravilu, imaju rizik od razvoja moždanog udara ili srčanog udara.

Osjeća bol može biti paroxysmal, konstanta, pulsirajući i glup.

Kada patologije srca pacijenti se žale na neugodan osjećaj u grudima, u pratnji povrede srca i srčane aktivnosti. Utvrditi uzrok može samo kvalificirani liječnik. U slučaju pojave glavobolje, u kombinaciji s mučninom, vrtoglavicom i retrosternal bolova, obavezno se radi EKG.

Bol pri degenerativne vratne

Nije uvijek boli lokaliziran upravo u području glave i na potiljku. Poznati su slučajevi u drugom lokalizacije bolova.

Bol u vratu može da bi ad irradiate u području ramena i u različite dijelove ruku. Posebnost je te osjećaje – to je naglost udara nakon spavanja, naglih pokreta, nenametljiv za osobe naprezanja, na primjer, pri smijehu ili kišete. Bol povezana s Osteos chondrosis, ako proces nije prihvatio kroničnog karaktera, obično nestane nakon nekog kratkog vremena i u kombinaciji s crunching na dio vrata maternice in vertebrae.

Bez prethodne ankete ne treba snimati boli s manualne terapije (masaža). U nekim slučajevima uzaludno modulacija može samo pogoršati patologiju, poremetiti innervation i dovesti do invalidnost pacijenta.

Na intenzitet boli može biti umjereno ili rezanja. Prema trajanju – kako za kratke, tako i dugotrajan.

Primijećeno je da su degenerativne vratne najčešći slučaj povezan s porazom šesti i sedmi dio vrata maternice kralježaka.

Postoje testovi za određivanje lokalizacije ognjišta bolova puls. Poraz u području šestog pršljena je dopunjena s bolovima u velikom prst ruke, a poraz u području sedmog pršljena u pratnji bol senzacija u prosjeku prst.

Krvni tlak kad shane degenerativne

Povezivanje vratnog osteoartritis sa skokovima krvnog tlaka davno postavljena. Trake in vertebrae imaju važne završetke živaca i krvnih žila.

Odlikuje skokove tlaka tijekom dana. Hipertenzija je dugo vremena nije uobičajeno za ovu bolest. Refleks nadražaj nervnih završetaka i kratkotrajne spazme krvnih žila uzrokuju nomino salutem corporis, dnevnu dinamiku hipertenzije.

Posebnost visokog tlaka pri shane degenerativne je kombinacija sa sljedećim simptomima:

 • glavobolja;
 • bol u nogama i prsima;
 • smanjivanje osjetljivosti na području vrat zone;
 • nastanak udara tlaka nakon stresa, mišićne napetosti, dugo nalaz u neugodnu položaju i druge slične situacije.

Nagle skokove PAKAO i brzog pogoršanje zdravlja su osnova za regres za hitna liječnička pomoć.

Fazi razvoja osteoartritisa

U razvoju vratnog osteoartritis odlučio izdvojiti 4 faze. Ali to je prilično uvjetno podjela je, kao i većina simptoma bolesti može se manifestirati i u drugim patologije.

Prva faza (preclinical)

U početnoj fazi simptomi su slabo izraženi i često se pripisuje stresova ili drugih bolesti. Osjetio neugodan ukočenost u vratu, bol prilikom naglih pokreta ili padine. U ovoj fazi moguće je da biste dobili osloboditi od osteoartritisa malih početnih požara uz pomoć medicinski teretanu ili jednostavno više kretati, prilagoditi prehranu.

Druga faza

Bolovi se pojačavaju, postaju lojalni, prilikom oštrih zavoja ili padine već jaka. Pojavljuju se jake glavobolje, pacijent počinje da se brzo umoriti, postaje difuzno, povremeno torpet dijelove lica.

Treća faza

Obrazovanje hernija diska često uzrokuje vrtoglavicu, slabost ruku, bol daje u stražnjem dijelu glave i ruke, stalno se osjeća u ramenima.

Četvrta faza

Uostalom vašem kičmeni diskovi su uništeni, oni zamjenjujemo vezivnog tkiva. Živce habitavit, što dovodi do teškoća u kretanju, akutne boli, povećanja vrtoglavica, pojavljuje šum u ušima.

Uzroci i faktori rizika

Začudo, mogućnost za razvoj osteoartritisa kod čovjeka je uzrokovana jednim od njegovih evolucijske prednosti – u uspravnom položaju: in vertebrae pritiskom jedni na druge, a s godinama priključci tkivo se smanjuje. Kao posljedica toga, kod starijih je gotovo neizbježan proces. Ali postoji i niz faktora koji doprinose ranije i intenzivni razvoj vratnog osteoartritis:

 • Na prvom mjestu – to je sjedeći i sjedilački način života, često došlo je u suvremenom životu (uredski radnici, vozači i drugi "sit" specijalitet, tv, dugo vremena za računalom, nedostatak fizičke aktivnosti
 • Naporan, neprirodne poze u procesu rada: na primjer, za računalom osoba često naginje se prema naprijed, uzimajući teškog položaja
 • Suprotna razlog – previše visoke, neobične za ovo opterećenje osoba; ali u zoni rizika – čak i trenirani sportaši, na primjer, tegova;
 • Bilo kakav razlog krše prirodno držanje osoba: neugodna cipele, posebno na visokim potpeticama, loš položaj pri spavanju, ravna stopala, reumatizma, skolioza;
 • Pretjerane debljine, što je često uzrokovano neispravnim napajanjem
 • Česti stres, jaka napetost, stalni umor
 • Lokalne hipotermije

Nego opasno vratne degenerativne

U području vrata usmjerena puno vitalnih žila, arterija, kapilara, tako da bilo koje kršenje tamo mogu imati neugodne posljedice, uključujući anoksemija, povišeni krvni tlak, vascularium distonija.

degenerativne ne kirurški metoda liječenja

Vratne degenerativne pogađa segmentima kralježnice, upravljanje radom pojasa orme i lakat zglobova, štitnjače, ručne zglobove i organe. Kada degenerativne, ako ga se ne liječi, velika je vjerojatnost pritiska na živce, kompresija žila, što neminovno utječe na rad drugih organa.

Kako liječiti degenerativne vratne

Pravi, stabilan napredak u liječenju vratnog osteoartritis se može postići samo ako integriranom pristupu koji uključuje lijekove, masaža vrat zone, liječenje gimnastiku, fizioterapija. U posebno trčanje slučajevima može biti potreban kirurški zahvat.

Mi čvrsto savjetujemo posegnuti za sami, u prvom redu zbog toga što simptomi osteoartritisa može značiti sasvim druga bolest: ne samo da su odabrane lijekovi neće pomoći u liječenju, oni još uvijek mogu i oštetiti.

Uklanjanje akutne boli

Degenerativne, posebno na kasnijim fazama, uz jake bolove, tako da je prvi zadatak liječnika – olakšati patnju. On će vam propisati lijekove protiv bolova, anti-upalni lijekovi, vitamini, chondroprotectors za oporavak hrskavičav tkiva, lijekove za poboljšanje cirkulacije i smanjenje spazma mišića.

Gimnastike kada je shane degenerativne

Najlakši i najisplativiji, uključujući kuće, način gimnastike. Pri tome je još i dovoljno robustan, tako što jača mišiće vrata, popravlja cirkulaciju u oštećene dijelove, kompenzirati nedostatak kretanja u svakodnevnom životu. Liječenje tjelesni odgoj se može nadopuniti kupanje, Aqua.

Liječilišna tjelovježba – najlakši i najisplativiji oblik liječenja vratnog osteoartritis i, u isto vrijeme, dovoljno učinkovit. Liječenje tjelesni odgoj moguće provoditi i u kući. Kada degenerativne intenzitet treninga ne igra ključnu ulogu, samo je potrebna njihova pravilnost. U prvom redu, fitness namijenjen za jačanje mišića vrata, koji čine zbog nedostatak funkcionalnosti kralježnice i pomažu mu podržati oslabljeni in vertebrae.

Gimnastike kada je shane degenerativne

Za jačanje mišića vrata preporučuju se dnevne aktivnosti. Oni mogu biti sasvim jednostavne, sastoji od ravne i zakrivljene glave u različitim smjerovima, tako i složenije, uključujući pomoć vratne mišiće sa strane ruke. Možete ih izvoditi i kod kuće i na poslu. Na primjer, ako posao je sjedeći, nešto korisno raditi takve vježbe nakon sata sjedenja za stolom ili monitora.

Fizikalna terapija

Pravilno i dosljedno primjena fizioterapeutski metoda pomaže u poboljšanju cirkulacije na oštećena mjesta, smanjenje upale i bolnih senzacija, usporava proces ossification.

Kada degenerativne vratne koriste electrophoresis, magnetna terapija, laser terapija, šok-vala terapiju, spa kade i tuš, blato terapiju i druge metode.

Masaža vrata po degenerativne vratne kralježnice

Kada degenerativne masaža može biti vrlo učinkovit: on poboljšava cirkulaciju, smanjuje mogućnost grčeva smanjenjem tonusa mišića, olakšava bolne simptome i poboljšava cjelokupno zdravlje pacijenta.

Ali masaža i vodič terapiju treba primjenjivati vrlo oprezno, jer je nesposoban i bruto izloženost na bolesne dijelove tijela može samo naškoditi.

Kirurško liječenje

U posebno trčanje slučajevima moguće čak i kirurški zahvat: suženje lumena kičmeni stup, obrazovanje kila intervertebral disk, pri spondylolisthesis.

Rješenje o potrebi i načinu zahvata uzima kirurg, on određuje pripremni rad, trajanje postoperativni period i rehabilitaciju.